KORTE MEDEDELINGEN

OnderwerpMededeling
Opening schoolOp donderdag 13 januari is onze vernieuwde school geopend door onze regiodirecteur Jan Andries Wolthuis. 1 klas kon buiten bij de opening aanwezig zijn. De andere klassen konden via een live verbinding meekijken op onze nieuwe borden.  De leerlingen hebben een cup cake met ons nieuwe logo gegeten en geproost met een lekker drankje. Het openingsfeest houden we tegoed! Via onderstaande link kunt u het filmpje van de officiële opening (nogmaals) bekijken https://youtu.be/BrlL0DotSzI
Nieuwe website Bij een nieuwe naam hoort een nieuwe website: www.praktijkcollegezoetermeer.nl Hier vindt u onze informatie.  
Nieuw telefoonnummerOp ons nieuwe telefoonnummer krijgt u direct contact met de collega’s van onze receptie, mevrouw Jiaw en mevrouw Berckenkamp. Het nummer is: 079-3512512.
Corona op schoolZoals u gehoord en wellicht gemerkt heeft, is de laatste Omnikron variant erg besmettelijk en tegelijkertijd zijn de quarantaine regels verruimd. Dit betekent voor onze school dat het zo maar zou kunnen dat er lessen uitvallen omdat er te weinig lesgevende collega’s in de school zijn. We doen er alles aan om de lessen door te laten gaan, maar soms moeten we lessen uit laten vallen. U en uw zoon/ dochter wordt via Magister op de hoogte gehouden van het veranderen van het dagrooster als er lessen uitvallen.  
MondkapjesWe mopperen wat af over die mondkapjes, bijna iedereen wil ervan af! Maar helaas, het is nog steeds van groot belang dat de mondkapjes gedragen worden. Bespreekt u dit met uw zoon/ of dochter?  
IpadsBinnenkort krijgen alle leerlingen op school een I pad met een hoes met toetsenbord. Deze I pads blijven op school en gaan niet mee naar huis. Zo kan de leerling iedere dag tijdens de lessen gebruik maken van een eigen device. De leerlingen krijgen uitleg over het werken met de I pad. De docenten zullen eerst uitleg krijgen. Wie een I Phone heeft zal veel dingen herkennen op de I pad. Wie geen I phone heeft zal moeten wennen, maar onze verwachting is dat zowel docenten als leerlingen dit snel onder de knie zullen hebben.  
Beschermende kleding en schoenenVanaf volgend schooljaar is bij alle praktijkvakken beschermende kleding aanwezig voor alle leerlingen in B & O. Vanaf de U fase wordt beschermde kleding uw eigen verantwoordelijkheid, daar de leerlingen een profiel kiezen, waarbij soms wel of soms geen speciale kleding nodig is. Voor de werkschoenen is het een ander verhaal: iedere leerling in de B & O krijgen werkschhoenen ter beschikking gesteld. De schoenen blijven bij de leerling en worden in hun locker bewaard. Als de schoenen nodig zijn tijdens een praktijkles, halen de leerlingen hun schoenen uit hun locker, en na de les worden ze weer in hun locker geplaatst. De veiligheidsschoenen worden éénmalig uitgereikt. Bij verlies of bewust kapot maken worden er geen nieuwe schoenen uitgereikt. Dan is het de verantwoordindelijkheid van de leerling en u als ouder(s)/ verzorgers  
SchoolregelsFietsen staan in de fietsenstallingGeen jassen/ petten in de school Er mogen geen elektrische steps / E-bikes mee de school inNiet roken op het plein of rond de schoolGeen energydrankjes in de school
BereikbaarheidNaast het directe contact met de mentor zijn we ook bereikbaar op 079-3512512 of via het volgende emailadres [email protected] Als u mailt wilt u dan altijd de klas en de naam van uw zoon/dochter vermelden?  
Lesvrije dagenOp de website kunt u regelmatig nieuws vinden. Daarnaast zijn hier ook alle vakanties en roostervrije (mid)dagen van dit schooljaar vinden.  
BELANGRIJKE DATA
Dinsdag 22 februariStudiemiddag, leerlingen om 12 uur vrij
Vrijdag 25 februariStart voorjaarsvakantie, duurt tot en met 6 maart
Vrijdag 11 maartNL Doet
21 t/m 27 maartOudergesprekken