Groep 7/8

Wij helpen jou stapje voor stapje vooruit. Ontdek
alle mogelijkheden

Aanmelden schooljaar 2024-2025 Schoolgids 2023-2024

EEN SCHOOL VOOR DOENERS

Zit je niet graag stil? Dat komt mooi uit. Bij ons ga je lekker veel doen. Juist dan leer je ontzettend veel. Hoe pak je die opdracht slim aan. Hoe werk je het beste samen? En het allerleukst, alles wat je hebt geleerd oefen je tijdens je stage bij een echt bedrijf!

Vanaf de derde klas ga je stagelopen. Eerst een dag per week en aan het einde van je opleiding wel drie of vier dagen per week. Wij hebben veel contacten met bedrijven die stageplaatsten aanbieden. Zo kun jij kiezen voor een plek die echt bij jou past.

Je krijgt ook lessen over sociale vaardigheden en zelfstandigheid, zoals over verstandig omgaan met geld en je huis schoonhouden. Dit komt van pas als je later op jezelf woont.

EEN KLEINE SCHOOL

De school is klein. Iedereen kent elkaar. Dit zorgt voor een gezellige sfeer en een fijne leeromgeving. We doen ons best om je goed te leren kennen. Zo weten wat je talenten zijn en waar je moeite mee hebt. Daar spelen we op in.

JOUW TOEKOMST

Met jouw diploma ligt de toekomst voor je open. De maatschappij staat te springen om leerlingen uit het praktijkonderwijs. Alle ervaring die je tijdens je stage hebt opgedaan zorgt ervoor dat je nog beter bent voorbereid.

Wil je graag verder leren, dat kan ook. Mbo niveau 1 kan op zelfs bij ons op school: Mbo niveau 1, de Entree opleiding, kan zelfs bij ons op school. Samen met je mentor en je ouders/verzorgers bepaal jij hoe jouw toekomst eruit gaat zien.

JE EIGEN LEERROUTE

Op onze school heeft elke leerling een eigen leerplan, jij dus ook. Jouw plan is gericht op wat jij leuk vindt en waar je goed in bent. Zo worden jouw talenten nog sterker.

Drie keer per jaar vervangen in verschillende keren per jaar heb je met je ouders/ verzorgers een gesprek met je mentor. Tijdens dit gesprek wordt besproken hoe het met je gaat, wat je nodig hebt om goed te kunnen presteren en waar je de komende tijd aan gaat werken (leerdoelen). Deze gesprekken vormen de basis van jouw leerplan.

BEGELEIDING DOOR JE MENTOR

De belangrijkste persoon in de school is je mentor. Je mentor begeleidt je bij je leerproces en zorgt voor een fijne sfeer in de klas. Regelmatig heb je met en zonder je ouders/verzorgers gesprekken over hoe het met je gaat.
In dit gesprek gaat het over hoe het met je gaat en over deze 3 thema’s:
• Zelfbeeld: je weet wat je talenten zijn en waar je moeite mee hebt.
• Zelfvertrouwen: je gelooft in je eigen talenten
• Zelfsturing: je kan steeds beter zelf problemen oplossen

Kom kennismaken

BIJ ONS GA JE LEKKER VEEL
DOEN. JUIST DAN LEER JE
ONTZETTEND VEEL.

Bekijk agenda

AANMELDING EN PLAATSING

De aanmelding voor schooljaar 2024-2025 is gesloten. In oktober plaatsen wij op deze pagina informatie over de aanmelding voor schooljaar 2025-2026.

Omdat wij plek hebben voor 64 leerlingen hanteren wij een woonplaats / kilometerbeleid, uitgedrukt in ringen.

De leerlingen uit ring 1  worden eerst geplaatst, daarna ring 2 en tenslotte ring 3.

Ring 1: Zoetermeer
Ring 2: leerlingen met een woonplaats  tot 11 km vanaf de school
Ring 3: leerlingen met een woonplaats vanaf 11 tot km vanaf de school

U kunt uw aanmeldformulier voor uw zoon of dochter afgeven bij de administratie van de school.

BERICHT OVER DE PLAATSING
Zes tot tien weken na de aanmelding, nemen wij contact op met jou en je ouders/verzorgers over de plaatsing.

WENNEN AAN JE NIEUWE SCHOOL
Als je op onze school bent geplaatst, nodigen we je uit voor een kennismaking voor de zomervakantie. Na de zomervakantie starten we met kennismakingsactiviteiten en leggen we uit hoe alles werkt op school. Voor jou en je ouder(s)/ verzorger(s) is er een kennismakingsgesprek.

WIL JE DE SCHOOL ZIEN?
Neem contact op via [email protected]

 

VRAGEN EN/OF OPMERKINGEN

Bij vragen over de aanmelding, toelating of onze school, kunnen jij en je ouders/verzorgers contact met ons opnemen via de contactgegevens hieronder.

DOWNLOADS

Schoolgids

Schoolplan

Folder

Privacy en AVG

Social media protocol

Schoolondersteuningsprofiel (SOP)

Meldcode kindermishandeling

Klachtenregeling

Strategisch Beleidsplan

Verzuimprotocol

Curriculum Praktijkonderwijs

Handboek examinering

Bijlage 2 - werkprocessen op stage

Vertrouwensleerlingen op het Praktijkcollege Zoetermeer

Aanmeld formulier schooljaar 2024-2025

Jaarverslag MR 2023-2024